Kutyáim és a sport

terelős megint

2012/06/19. - írta: Vikkus

Jettatyutya - a hősélmunkásszuperzseni - ma reggel lehozott velem szépen 8 kecskét (jaja, mostanság megduplázódtak), aztán kipányvázáskor egyenként hozta oda hozzám azt - és CSAK azt - akire rámutattam.
korábban csak nagyon elrugaszkodott álmaimban jutott eszembe, hogy majd egyszer névről fogja őket ismerni, és mindig a nevezett kecskét kiszedni a falkából... most meg már csak néhány lépésnyire vagyunk tőle ♥
ez a fészbukos rövid változat volt, ide picit hosszabbat szánok. anno - ha van egyáltalán olyan, aki folyamatosan olvassa ezt a blogot az elejétől fogva, akkor hivatkozhatok ilyesmire, ha nincs, akkor tessék visszatekerni valamikor a kezdés idejére - a bikejöringes bukásainkról és sikereinkről meséltem hosszabban, lassan a terelős dolgokról is tudok tapasztalatból mesélni. kezdődött az egész tereléses történet tavaly nyáron, amikor is beutaltuk Jettát, magamat és Danit Ozzyval terelőtáborozni. persze csak Jettával tereltünk, Daniék bikeoztak, meg élvezték a jóidőt Rákóczifalván. akkor tanultuk meg az alapok alapjait, és a végén - ha nem is túl szép eredménnyel - átmentünk a munkavizsgán is. most már bármikor álmunkból felébresztve is sokkalta szebb munkavizsgát tudnánk produkálni (fogunk is egyébként, csak jussunk el egy interbreed HWT-re), de akkor kezdtük ugye az egészet. szóval ezt követte otthon a kecskézés, először csak nagyon kis lépésekben, óvatosan, nehogy elrontsam a terelőtáboros munkánkat. aztán egyre többször kellett a kutya, egyszerűen mert KELLETT. ősszel aztán abbahagytuk a legeltetést és tavasz végéig nem került elő ez a téma (ellés + nem is legeltettünk). most belecsaptunk a lecsóba, és a szünet alatt az idáig tanultak ülepedtek annyit, hogy ugrásszerűen javult a kutya teljesítménye.

Címkék: terelés Jetta
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr15995726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása