Kutyáim és a sport

Legyetek jók!

2012/05/12. - írta: Vikkus

(Illetve Jeti esetében rosszak.)

Tehát elmentek a kiskutyák... nem voltak még egészen 8 hetesek, 4 nap hijja, viszont Evelyne így tudta megoldani az utazást, ezért rábólintottam. Ahogy nekem sem, úgy neki sem volt egyszerű a választás, egy fél délutánt ücsörgött lent a kertben különböző módon vizsgálgatva a kiskutyákat, míg végül a zöld kan és a kék szuka mellett döntött. A zöld kant picit sajnáltuk, mert nagyon szépnek ígérkezik, így viszont megint messzire kerül ahhoz, hogy a magyar állományra hatással lehessen, az viszont persze nagyon jó dolog, hogy ő fogja reprezentálni Jettát és az én nevemet egy olyan hatalmas beauceron mezőnyben, mint a belga-holland-luxemburgi-francia régió. Plusz pont amiért ő való Evelyne-nek, hogy a legjóságosabb, leghiggadtabb kan volt a csapatból. A kék szukát kiválasztani talán még tovább tartott, mint a kant, végül azt hiszem a szemszín győzött (Udson egyetlen hibája, hogy világosabb szemet örökít, és még a feketeszemű Jettától is lett ilyen kölyök). Egy harmadik kölyköt is kiválasztottunk akkor - bár őt én és nem ők - egy belga canicross bajnoknak, Evelyne választása kicsit felborította a korábbi terveimet (azt hittem a kék vagy a fekete felé fog majd húzni), szóval canicrossozni a fekete kölyök indult. Szállást foglaltunk a belga vendégeknek Villányban (nagy borkedvelők, úgyhogy volt pinceséta, borkóstoló, meg minden), aztán másnap jöttek el a babákért. Addigra rendeltem le a megmaradós kanom fél-gazdáit, Karinát és Bencét, hogy lássák még együtt a nyolc kiskutyát, hátha úgy döntenek, hogy nekik kell a canicrossozni induló kiskutya, akkor még meggondolhatjuk magunkat. Karina egyből kiszúrta magának a kék kant, utána még vacilláltak egy darabig, de végül maradtak nála. Míg a belga papírügyeket intéztük a házban, Bence már meg is tanította fürkészni :) Így tragikus hirtelenséggel négy kiskutya is elutazott, meg is zuhantunk picit lelkileg...

Armageddon és Amy Lee, az utolsó fotó itthon

Apocalypse, vele ma délelőtt fog találkozni a gazdi

és AC/DC, alias Jeti (úgy, mint yeti, ezt a nevet még tőlünk kapta a gigantikus tappancsok miatt)

A hangulatunkon sokat javított, hogy estefelé már jöttek az első hírek, Jeti magabiztos, érdeklődő, és máris elkezdte beavatni Karináékat a bocitartás izgalmaiba (bútorok következetes lefelejése, hanyatt-alvás, kóma-szerű mélyalvás, és hasonlók), és rögtön első este labdázott egy jót, meg rongyozott is, ráadásul nem gyengén! Jó helyre tette be a seggét a kis szaros. A belgákról még csak annyi hírem van, hogy hazaértek épségben, 11 felé megy Apocalypse-ért a gazdája, gondolom estére már ők is mesélnek. Addig meg megyek és gyűröm picit az ittmaradtakat, most elkezdtem egyenként behordani őket a házba, hogy szokják a tesók nélküli életet - ahogy a gazdihoz került testvéreik is.

(utólagos szerkesztés: a képek valamiért már nem jelentek meg, holott az eredeti tárhelyen még láthatók. így töröltem őket, ha lesz kedvem majd felpakolászom őket megint... vagy nem)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr755995735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása