Kutyáim és a sport

GDV nap

2011/11/03. - írta: Vikkus

Garde de la Vie családi nap névre hallgatott az esemény, igazából amolyan baráti beauceronos találkozó volt egy csomó másfajta kutyával kiegészülve. velünk pl. Murphy jött, és Annáék Roxával, meg még egy borderes páros Ági és Ziggy. a program őrző-védő volt és terelés. jó időt fogtunk ki, kellemes volt a társaság és egész nap figyeltük a többiek terelős munkáját. sokat lehet így tanulni a nyers és a gyakorlottabb kutyák munkáját látva (főleg, hogy francia pásztorok voltak), hallgattuk az instrukciókat is, egyre több mindent értettem meg, és egyre több olyan akció volt, ahol már tudtam, hogy Saci épp mit fog mondani. Jettatyutya sajnos már estefelé került sorra, így fotó nem lett róla, viszont nagyon ügyes volt, meglátszott rajta az itthoni gyakorlás, a fektetése már pöpecül megy, és bár azt nem gyakoroltuk, az együtt haladást is szépen teljesítette. a kifutásnál sajnos visszaütött a kecskézés, de itt is csak egyszer hibázott, másodjára rájött mit várunk tőle. igazából én ezt szeretem egy kutyában, ha hibázik hát hibázik, van ilyen, de ha utána rögtön korrigál, az azt jelenti, hogy esze is van, nem csak automatába dolgozik. megbeszéltük, hogy legközelebb mit gyakorlunk, sajnos elég messze van ez a Rákóczifalva ahhoz, hogy ne tudjunk havonta lejárni... szóval nem tudni mikor lesz a legközelebb, de azt már igen, hogy akkor mit fogunk csinálni.

a pécsi csapat többi tagja is élvezte a napot, Ziggy amolyan ziggysen viselkedett, Roxa viszont jól meglepte saját anyját is, a sikertelen ösztönpróbájához képest most kiderült, valójában nagyon tehetséges. (persze önző állat az ember, én ebből rögtön levontam azt a konzekvenciát, hogy most végre lesz kivel terelni járnunk)

az őrző-védőn is tanultunk sokat, pl. azt, hogy Murphy nem csupán jól dolgozik védőből, de kell is neki. ügyes sportsegéd volt kinn, Jetta munkáján javított is (mióta okosabban állunk a dologhoz, azóta minden gyakorlással előrébb lépünk), de Murphy félgőzzel dolgozott. megfogta a kart, mert alapjába véve szeret szórakozni, de nem láttuk benne azt a tüzet, mint mikor a Bencét akarta megölni... ő is egyébként az a kategória, akit ha elsőre be is húznak a csőbe, másodjára már sosem hibázik. nagyon szeretem benne, hogy ilyen tiszta fejjel dolgozik.

videó is készült egyébként Murphyről, ha egyszer eljutok odáig, akkor felkerül az is. többi kép a honlapon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr765995761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása