Kutyáim és a sport

Hárman párban

2017/03/28. - írta: Vikkus

Továbbra sem sikerült összehozni a (Hard Dog Race) csapathoz szükséges 6 főt, de legalább már eljutottunk odáig, hogy 3 párossal egyszerre mentünk ki futni. Eddig még ilyen csoda nem történt meg. 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-herding-sheepdog-troupeau-hard-dog-race-canicross-border-collie.jpg

Ahogyan azt már pedzegettem, tegnap reggel szintet léptünk, és ismét megpróbáltam elérni a határaimat. Sajnos nagyon gyorsan sikerült... megvolt a kör a két tó körül - 5km - mondhatni eljutottam nullára. 

No, szóval összegyűltünk hétfő reggel 8 órakor Malomvölgyben, hogy munka előtt tudjunk egyet futni. Hogy ne kelljen onnan még hazamennem a jószággal, a lányokkal megbeszéltük, hogy valamelyiküknél eltöltheti a napot, és este értemegyek (még túrázni is elvitték, míg én melóztam, arany élete volt). Tök jó, hogy a jólelkű gentleman Lemmy fiú alkalmas ilyen mókákra, de ott voltunk hárman lányok három olyan kutyával, aki hozzá hasonlóan kínosan jólnevelt, és bizony nem húz... 

Mert hát canicrosshoz nem árt, ha a kutya segít, és a kezdőknek elég nagy falat egy Pogo vagy Rebelle kaliberű kutya, de hosszabb távon sajnos Lemmy kevés lesz. Ez alkalommal arra jutottunk, hogy Emma és Nova is hozzá hasonlóan csak akkor feszül bele a pórázba, ha azt látja, hogy egy csapattársa fut előtte (a külsős kutyák mindannyiukat hidegen hagyták). Ilyen szempontból én voltam a szerencsés lassú ember, aki mindig hátramaradt és szinte végig vontatva volt, de a lányok csak rövid időszakokra élvezhették ezt. A kutyák értelmesek - a képzett borderek meg pláne - így szerintem egy idő után, ha folyvást dicsérik őket, összerakják fejben a feladatot, de addig is jól jönne egy olyan csapattag aki legalább tartja a lépést Annával - aki most a leggyorsabb - vagy gyorsabb nála és a saját kutyája motiváció nélkül is húzza. Valójában kéne valaki, akinek le tudom passzolni Ozzyt :) bárkivel elfut és mindig húz. 

A következőkre a terv ismét a rövid kör, és ha egyszer összejön, akkor valamelyik szukát viszem (ehhez a tüzelésnek is le kell zajlania teljesen), de jelen állás szerint e hónapban már nem lesz közös tréning, szóval jó eséllyel visszatérek a gyökerekhez és a szántóföldön megyünk újra. De ott már Pogival, az fájni fog... 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-herding-troupeau-hard-dog-race-canicross-pogo.jpg2015. November.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr1612376277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása