Kutyáim és a sport

nyers kutya és a gumi

2011/06/10. - írta: Vikkus

amikor a csörgős pet-palackkal szoktatott, majd intenzíven láncos edzéssel készített kutya hámot és gumit kap egyik napról a másikra, az nemigen szokott neki meglepetéseket okozni. sőt, javulni fog a teljesítménye, a tempója, hisz a hám segít neki.

a kavarodás viszont akkor van, mikor tapasztalatlan kutyával játsszuk ugyanezt. már eleve a speciálisan kialakított súlyhúzó hám is egy teljesen idegen dolog a kutya számára, de amikor még egy tompán surlódó, levakarhatatlan tárgyat is mögé kötnek, akkor már majdnem minden kutya elbizonytalanodik. a héten Nike-nak volt szerencsénk bemutatni a gumis húzást, de hasonlóképp voltunk anno Jettával is. ahogy a gumi mögé kerül, első nekifutásra utálja az egész helyzetet, próbál kiszabadulni belőle (mármint a helyzetből), és ha nem érzi a támogatást, akkor a hámba is szépen bele tud gabalyodni (ugyanis ha hátrál, akkor törvényszerűen ez történik). ilyenkor nem árt rá egy póráz, hogy a helyes irányba vezessük vele, aztán ahogy elindult veszettül dicsérni. kicsit könnyebb átmenet persze, ha hámhoz nehéz láncot köt az ember, dehát szükség törvényt bont, és azért egy jó kutya-gazda kapcsolatnál ez nem olyan nagy feladat, hogy ne tudnának vele megbirkózni. ahogy Jettának, úgy Nike-nak is 5-10 perc kellett, mire megértette a helyzetet és a feladatot, majd simán ügetésbe-vágtába ugrott a gumival a hátán. ahhoz, hogy a helyes stílusra rájöjjön, Jettának is kellett egy-két edzés, addig vágtában próbált közlekedni (de hosszú távon elfárad annyira, hogy ne akarjon bakkecskézni, és olyankor helyes stílusra vált).

akkor:

most:

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr725995814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nonno 2011.06.10. 14:23:22

hát, hű.. :) sok sikert a továbbiakban Nektek!

Vikk 2011.06.10. 21:07:51

hát, igyekszünk :)
süti beállítások módosítása