Kutyáim és a sport

Kutyázz a Munkában

2016/11/20. - írta: Vikkus

Colonel ugyan Vikinél (Alice tesó gazdija) nevelődik gazdásodásáig, attól még nekünk itt van két gazdikereső kan tesó, Colossus és Cardinal, no meg Vixen (marad) és Rebelle. Ezek mind növendék kutyák, a szocializációjuk még menet közben van, és az alapképzettséget is folyamatosan kapják. A problémák ott kezdődnek, hogy napi 8 órát dolgozunk mindketten, és szó szerint nem látjuk a kutyákat napvilágnál. Nekem még ráadásul hétvégém sincs. Átmeneti megoldásként most azt játsszuk, hogy minden nap más jön velem a dolgozóba. Nincs már meleg, a kocsiban maradás nem jelent veszélyt, én pedig munka előtt, ebédszünetben (kerek egy óra) és munka után is tudok velük egy kicsit foglalkozni. Ez egyben azt jelenti, hogy 

- szokják a szingli sétát, a falka nélkül

- szokják az autózást

- szokják a ketrecet

- szokják az egyedüllétet, hisz 4 órákat vannak a kocsiban egyhuzamban

- szokják az embereket, forgalmat és mivel közel esik egy kellemes park

- szokják az idegen kutyákat

- megtanulják mi az a járda, és hogyan kell közlekedni rajta

- nem steril környezetben is gyakorolják az engedelmes alapokat

Miután már közel egy hete űzzük ezt, észrevettem néhány változást magamon is, az ebédszünetek végre valóban pihentetőek lettek. Eddig csak leültem egy székre, ettem és pörgettem a telefonomon a fészbukot, most gyorsan belapátolom a kaját aztán 30-40 perceket csak kutyázok. Feltölt, pihentet, és az ifjúságnak is jót tesz. Remélem sokáig marad még ez az idő, és űzhetjük a KAM-ot. 

15095685_10207570694496722_7723334459350372410_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr4511978294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása