Kutyáim és a sport

Egy kis humán

2017/04/22. - írta: Vikkus

Beszéljünk a bogyókról

Nem tervezek rendszert csinálni belőle, nyugi, de ha már a kétlábú izmai is dolgoznak, elkerülhetetlen. 

Szóval megesett, hogy hétfőn csináltunk egy gyorsító tréninget. Hogy mennyire vett ez minket igénybe, azt már kifejtettem, de az utóhatásai is egészen komolyak voltak. Szerencsére sérülés nem történt, de a teljesen újfajta terhelés és az izmok ilyesfajta derült égből villámcsapásszerűen elkezdett nem gyenge használata sajnos nem csak a szokásos izomlázat hozta magával - arra felkészültem már lélekben. Pénteken írom e sorokat és a hétfői kaland óta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de kb folyamatosan vitustáncot járnak az izmok mindkét combomban. Nem az a fajta görcs, ami hirtelen beáll és besírsz a fájdalomtól, de munka közben (amikor szintén sokat megyünk és állunk) bizony kellemetlen, és hát egy jó indikátora annak, hogy valami nem stimmel. 

Ezért az eddigi ízületvédő + izotóniás ital + recovery drink triót tegnaptól kiegészítettem Mg-Ca-Zn bogyóval és egy általános multivitaminnal ("One-a-day" névre hallgat). A magnéziumos cuccról a kollégákat jókat mondtak, a multi pedig le volt árazva :) Az ízületvédőről, izotóniás lötyiről és az "esemény utáni" italról már meséltem korábban. Az első adja magát... az izotóniás szerek lényege pedig az, hogy pótolják a kiizzadt ásványi anyagokat, illetve - hogy a promóciós szöveggel éljek - "jobban hidratál, mint a víz" a gyakorlatban ebből annyit tapasztaltam, hogy kevesebb is oltja a szomjamat, mintha vizet, vagy teát innék, és később fog kiválasztódni. A recovery-, más néven after drink nem csak ásványi anyagokat, de szénhidrátot, fehérjét is tartalmaz, és segít túlélni az edzés után. Elméletileg - ha nem lettem volna előtte ennyire puding - a mostani izomgörcsökre is megoldást nyújthatott volna, de muszáj vagyok kisegíteni még egy kis extra magnéziummal. A hatásról majd később. 

suppliment-medicine-msm-condroitin-gluckozamine-recovery-isotonic-running-canicross.jpg

A kutyáink folyamatosan formában vannak tartva, így náluk az ilyen jellegű ásványianyag pótlás annyira nem indokolt, de ha frissen kezdünk egy kutyával edzeni, vagy volt egy hosszabb szünete, akkor minimum fokozatosan kell neki adagolni a terhelést, illetve nem árthat számára egy kutyáknak való mulitvitamin (nekünk az Immunovet a favorit), és edzésidőszak alatt mi végig adjuk a Luposan Gelenkkraftot por formában. Élsportban dolgozó kutyáknak már vannak speciális kiegészítők, mivel a mi versenysportunk ezt nem indokolja, így nem használjuk, nincs is róla tapasztalatom, Maddoxszal a súlyhúzás viszont már ilyen, de arról majd még később szót ejtünk, egyelőre csak extra E vitamint kap a husija mellé. 

Címkék: humán
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr8712442243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása