Kutyáim és a sport

Mecseki Túramancsok: Első epizód

2017/04/21. - írta: Vikkus

Felelős kutyás túrázók

Szívemen viselem a túrázást, a kutyázást, a vadállatokat, a felelős kutyatartást és ezek minden kombinációját. Írtam már ennek kapcsán vadászokról (cégesre is), túrázásról (cégesre is), most végre nem csupán észosztást és elméletet szeretnék megosztani, hanem tényleges előrelépést: egy kutyás túrázó sportkör megalakulását. 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-hiking-with-dogs-tura-mecsek-hungarian-vizsla-lurcher-chihuahua-yorkie-yorkshire-terrier-border-colle-mix-turamancsok.jpg

Utaltam rá, hogy új kihívásunk van, a nem-sportolók megmozdítása, és ennek érdekében elkezdtünk border-collie-yorkie-yorkshire-terrier-tura-hiking-with-dogs-sport-sports-dog-mecsek-mecseki-turamancsok-gardiens-du-chaos-kennel.jpgszervezetten sportköröket alakítani. Nekem ilyen a HDR Pécs, Anna barátnőm pedig összehozta a Mecseki Túramancsokat. Anna és kutyái keresztül-kasul bejárták a Mecseket, sőt, eljutottak már a Mátrába, a Zselicbe, a Tátrába, és az Alpokaljára is, és jónéhány túrájukra volt szerencsénk becsatlakozni a nagy fekete szörnyekkel. 

Az első hivatalos mancs-túra amolyan beetető-jellegű volt, 9km a Tettyétől a Kis-Tubesen át a Misinához és onnan vissza le a Tettyére. Mivel hitvallásunk a felelősség (nem szeretem ám annyira ezt a szót, mint ahányszor használom) és szinte egész áprilisban ebzárlat van érvényben Baranyában, így a nagypéntekre esett túrán is az egész brigád pórázon volt (néhány fotó erejéig elengedtük a póráz végét, de semmi több). 11 fő és 9 kutya tette tiszteletét (érkezett néhány kutyátlan barát is, de gyorsan kaptak is pórázt a kezükbe a sokkutyásaktól), és az elmondások alapján mind élvezték is a sétát :) Gyönyörű időnk volt, és szerencsére sokan megsétáltatták a fotómasinájukat is. Egydélelőttös, rövid kaland volt, de tervez még Anna hasonlókat, legközelebb május elsején.

Várunk mindenkit, aki képes pórázon vezetni, és/vagy megfelelően fegyelmezni, kézben tartani a kutyáját! :) 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-hiking-with-dogs-tura-mecsek-hungarian-vizsla-lurcher-chihuahua-yorkie-yorkshire-terrier-border-colle-mix-turamancsok-on-leash.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr2412437361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása