Kutyáim és a sport

1,5 év

2013/09/21. - írta: Vikkus

készítettem egy fotómontázst, de persze elfelejtettem pont a napján feltenni... szóval másfél évesek a kölykeim, gyönyörűek és szeretik őket, ennél több már nem is kell tenyésztő-szívemnek. 

 

 

Aragontól már készül az első alom. megvan minden szűrése, rengeteg kiállítást nyert, és a legnagyobb francia beauceron tenyészszemlén osztályt is nyert, ennél komolyabb címet boci nem is szerezhet...  Evelyn nagyon meg van vele elégedve, azt mondja stabil, jó természetű kutya (szóval valószínűleg nem a papájára ütött :) ). Míta királylány ügyes-okos, ő anyja lánya, szép is, figyelmes, stréber, értelmes, és sportos. mostantól kezdődik az agility karrierje, frizbiben pedig már egy ideje versenyeznek, a kutyasulijukkal nagyon színvonalas bemutatókat tartanak, nyáron pedig a terelőtáborban szépen bekapcsolt a kicsilány, ha kicsit még belehúznak még az idén munkavizsgázhatott volna, de nem sietnek sehova, majd megcsinálja jövőre. Jeti nő testben, és lassanként talán fejben is kinövi a babakorát, tündérállat és nagyon kis szép, már pattog az égig, mint a kedves szülei (és a rokonság jó része). Pogo most kezdte el a bolond kamaszkort - amikorra már véget kellett volna érnie... - ezt leszámítva csúcsszuper, mint mindig. ugrik, harap, fut, pontos, figyel, és folyton a toppon van. letettem vele augusztusban egy terelő munkavizsgát a tábor után, ráadásul szuper pontszámokkal (főleg ahhoz képest, hogy mennyire fiatal a kutya), jövő héttől pedig nekikezdünk az agilitynek. Akro a 'big bear', eddig két dobogós helyéről értesített a gazdája, de mivel nehézkes köztünk a kommunikáció, ők pedig sokat járnak versenyezni nem lepne meg, ha lenne még ezen kívül néhány helyezése még. fejben még  ő is gyerek, a gazdája szerint mostanság kezd beérni, és úgy futni, mint egy felnőtt (nem akartam mondani neki, hogy ez valszeg a hűlő időjárással is összefüggésben lehet, hisz bocik...), reméljük, hogy a jövő szezonban feljebb jutnak, mint a dobogó harmadik foka. Amy (és a többi kettő) családi kutyaként él, Amy esetében még várnak, hogy kamaszkori érzékenységről van-e szó, vagy ilyen mimóza a jelleme, előbbi esetben még folytatja a show karriert és tenyészkutya lesz, utóbbi esetben marad családi kedvenc. Dana a másik hatalmas, kedves, szófogadó, simulékony családtag lett belőle. Jay a rosszéletű... elég virgonc és domináns gyerek lett belőle, megy ő is, mint a rakéta, ráadásul gyönyörű lett, kicsit sajnálom, hogy csak családi kedvec, ráadásul egy nagyon elfoglalt gazdánál, de jó élete van és szeretik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr475995683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása