Kutyáim és a sport

peca, peca, peca...

2012/01/25. - írta: Vikkus

tegnap jól kihagytam a felsorolásból, a panelfifis aktívkodások listájából. pedig űzzük rendszeresen, mikor idő/időjárás/napi horoszkóp úgy dobja a lapot. szeretjük, mert gyors és fájdalommentes, nem kell hozzá nagy tér, vagy komolyabb felszerelés. edzésszezonra előkészítésként és ilyenkor fenntartó jelleggel is használjuk, nyilván a két eset nem hasonlít egymáshoz, ez most a winter-edition, rövid futamidő, sok dicséret, heti max 2 alkalom, persze bemelegítés után. levezetés rövidebb, mint általában, és nem masszírozgatok. csak áttapizom őket, és megnézem, hogy mennyire pirultak ki a füleik (ott látszik a legjobban), ha esetleg nagyon meghajtották magukat, akkor hosszú levezető séta után kapnak csak inni.

jó dolog ez, mert a megfelelő csalival még az egyébként antizsákmányos Dimi is mozgásra bírható (valami tündéri ilyenkor!), hátránya viszont, hogy eléggé anyagigényes... akár libaszárny, akár nyúlbőr kerül a bot végére, időről időre elfogy, hiába eresztenek szépen a gyerekek, ha véletlen fogvéggel kapnak rá, akkor leszakadoznak darabok, és pár hét alatt eltűnik. ma konkrétan még két-három hétre nyúlbőrt játszottunk el Murphyvel, ő fogott, én hagytam, hogy pár pillanatig tartsa, majd mire rászóltam, hogy eressze, már le is nyelte... rágással nem húzta az időt. mindezek után vadul kaparni kezdte a botot, hogy játsszunkmárjátsszunkmár, és értetlenül nézett rám, hogy most mi történt... jobb ötletem nem lévén a továbbiakban bőr nélkül pecáztunk. neki úgy tűnik tök mindegy.

illusztráció gyanánt régebbi anyag (november) Junkie-vall:

Címkék: peca Junkie
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr845995752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása