Kutyáim és a sport

Jetta tarolása Szlovákiában

2011/10/15. - írta: Vikkus

nem nagyon blogolgatok újabban, sok az állatunk, és ami szabadidő van, azt mostanság a téliestítéssel töltöm (pl. csak a virágok lefoglalják minden üres percemet már egy hete), de attól még folyik a kutyázás, itthon és idegen terepen is, a megméretettést is, meg a fotó-videózás is. persze most sincs időm, mennem kéne, csak elaludtam, így mondhatni ezen már nem múlik.

szóval Jettával és Murphyvel múlt hétvégén tettünk egy jó nagy karikát. felmentünk Sopronba Karina barátnőmékhez, aztán másnap szombaton átugrottunk Galántára, ahol a Szlovák Beauceron Klub kiállításán Jetta CAC, Klubgyőztes szuka és Fajtagyőztes lett! Ez nem utolsó sorban rengeteg csetresszel és nyereménnyel járt, több, mint harminc kiló kutyatáppal jöttünk haza, plusz három hatalmas serleg, egy táptartó vödör tele tápmintával, két fasza hátizsák, meg egyéb apróságok. a kiállítás maga is szuper volt, fedett sátor a fűre fölállítva, tehát jól tudtunk futni mégis védve voltunk a cudar időjárástól, a sátorban bent padok voltak felállítva, mindegyiken gyümölcstál és üdítők, a hangulat barátságos volt, kézzel-lábbal de el tudtunk beszélgetni a kiállítók nagy százalékával, a ringek elég tágasak voltak, szépen elfértünk benne többen is összevetésnél, aztán a show befejeztével a nev.díjért járt két főre ebéd (finom és kiadós) és kávé (na ez futottak még, de nem szólhatunk egy szót se). egy szó mint száz el voltunk ájulva a kiállítás minőségétől, mert ehhez még jött szép konkurencia és fajtaspecialista bíró is. a végén meg is kerestük az egyik szervezőt és tiszteletünket fejeztük ki, amiért ilyen jó kis kiállítást szerveztek.

innen Sopronba tértünk vissza, elég hamar végeztünk Galántán, 2-kor már elindultunk visszafelé (még egy plusz pont a szlovákoknak, semmi csúszás, semmi szöszölés a papírokkal!), így Karináéknál tudtunk még picit gyakorolni. sajnos az idő már alánk tett, hamar sötétedett, úgyhogy csak Murphyről lett néhány snitt engedelmes, Jettáról már semmi, és a harapós munkákról sem, pedig Mörf ismét nagyot alakított. rájöttem (ott és akkor, ahogy aznap először fogatta meg Bence), hogy ennek a kutyának ez KELL. a legutóbbi őrző-védője óta gyűjtötte magában a feszkót, hiába fárasztottuk le úgy, hogy lógott a nyelve, egyszerűen - hát nincs rá szebb szó - kielégületlen maradt. és akkor, amikor újra kapott kart és terhet, akkor végre kieresztette a gőzt és utána végre lehiggadt. ez kellett neki, olyan, mint Jettának a terelés. amíg nem ismerte nem tudta, de mióta belekóstolt azóta rászokott, mint valami drogra, és ha sokáig nem tudja ilyen irányba kielégíteni az ösztönét, akkor az a más jellegű munkájában (meg egész napjaiban) meglátszik. szóval nem csupán Jettának fogom hagyni, hogy segítsen a kecskékkel, hanem Murphyt is el kell vinni majd - most már kötelező jelleggel - valakihez aki rendszeresen kielégíti a őrző-védőileg. egyébként ügyes volt mindkét állatunk Sopronban, ismét kaptunk nagyon sok igazítást, és tippet az előrelépéshez.

vasárnap aztán Karináékkal együtt mentünk Mosonmagyaróvárra, a magyar FRPK Speciál kiállításra, ahol Jettám életében először indult munka osztályban. CAC lett itt is, a klubgyőztesség másnak ítéltetett, de ilyen szombat után már eszünkbe sem jut búslakodni emiatt (végül is Szlovákoknál nagyobb konkurenciában ért el komolyabb eredményt), inkább csak adtunk még egy-egy fogást a kutyáknak (erről már lett vidi), aztán gyorsan búcsút vettünk a barátoktól, és siettünk haza.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr95995765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása