Kutyáim és a sport

Széllel szemben

2017/04/20. - írta: Vikkus

Mert frizbizni akkor is tudni kell, ha Holle anyó épp vicceskedik!

Gondoltam nagy vagányan, hogy majd futás után elmegyünk jól frizbizni, mert az milyen jól fog esni. Persze, csak az időjárás nem így tervezett... Úgy fütyült a szél, hogy rendesen fel kellett öltöznünk és a Béke park mikroklímájához híven nem csak egy irányból fújt a szél, hanem percenként máshonnan. 

Ahogy az lenni szokott az első néhány - jópár - dobás teljesen kaotikusra sikerült, volt, hogy konkrétan lecsapta a szél a földre öt méter után, néha pedig belekapott és a kutyához hasonlóan én is csak néztem, hogy hova el nem megy. Viki szerencsére ebben is rutinos és elkedzte megmutatni, honnan hova dobjak, hova álljak, hogy fogjam a korongot. Néha még sikerült is, bár nem mondhatnám, hogy maradandót alkottam ezen az edzésen... Helyette viszont tovább gyűrtük a freestyle kűrünket, amivel hó végéig kész kell lennem, tehát pont ideje volt belehúzni. Rövidebb dobásoknál szerencsére kevésbé zavar a szél, illetve egyelőre az a cél, hogy megjegyezzem a mozdulatokat (nagyon nincs táncmemóriám), a sorrendet, és ne azon görcsöljekk, hogy a kutya megint nem kapta el, amit dobtam (még mindig nem ő a béna, hanem én). Ez egyébként edzésről edzésre egyre jobban sikerül. 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-canine-frisbee-pogo.jpg

Rebelle frizbis vénája is kezd felszínre törni, bár a hátsó lábát még mindig borzasztóan -nem- használja, a trükkök zsigerből mennek neki, a pörgést ugyanúgy, mint az anyja, mellső lábon perdülve hajtja végre, a flippje második gyakorlásra szuper volt, még akkor is megperdül a levegőben, ha a korong alacsonyan vagy túl távol érkezik (ezek egyszerűen csak ilyenek, szeretnek légibalerinák lenni, és rittbergereket ugrani a fribiért), és már a láb között bújást is kezdi megérteni, olyannyira, hogy néhány lépéses szlalomot is végre tudtunk hajtani. Mindeközben pedig az átkötések is egyre jobbak, még a testről dobbantást kell gyakorolni, mert anyjával ellentétben, neki nem fűlik a foga hozzá, hogy csak úgy megtaposson. 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-canine-frisbee-rebelle.jpg

Ozzyt is elővettük egy kicsit, hadd élvezkedjen mindenki, ő továbbra is szupersztár, legalábbis tempóra, az elkapási képességein volna mit javítani. Nagyon élvezte a bulit, de meglátszik már rajta, hogy hónapokig panelban élt (szüleimet boldogította), nem sokáig bírta tüdővel. 

lurcher-frisbee-canine-dog-whippy-ozzy-gardiens-du-chaos-kennel.jpg

És a végére egy kis Alice, mert szééép és ügyes is. Vele még alapozás folyik, mert anyjának nagy tervei vannak vele. 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-canine-frisbee-alice.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr8112432603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása