Kutyáim és a sport

Egy kis obi, mert kell az is

2017/03/03. - írta: Vikkus

Avagy picibociléptekkel haladunk előre

Nem szeretem az alakizást (mi így hijjuk, mert apjuk katonaiskolába járt). Tudom, másoknak az élete az obedience sport, de se nekem, se a jószágaimnak nem esik túl jól, és persze - mint minden muszájból űzött tevékenység - ez sem mutat egy hűdeklafa képet. Ez van, beletörődtünk. Aztán jött egy Rebi, akivel muszáj volt valamit kezdenem, mert olyan eszméletlen lendület volt benne, hogy azt nem lehetett pusztán fizikai fárasztással kisütni... plusz komolyan féltem attól, hogy ha csak ilyen formában + a szocisétákkal nevelődik, akkor egyszerűen el fogom veszíteni. Nem az a könnyen és magától kötődő típus, mint az összes többi böszmém, neki kell az, hogy feladatot kapjon, különben elrabolja a fejében rohangászó kisegér. 

Így esett, hogy vele elég korán, elég tudatosan kezdtük építeni az engedelmes munkát, és szerencsére ő is hamar úgy ítélte, hogy ez neki jó. Mindig öröm, ha az ilyen túlmozgásos kutya örömmel tekint a mentális fárasztásra, és valószínűleg ő is tudja, hogy ettől jobb lesz neki, elfárad a buksijában a kisegér és hagyja majd aludni. Néhány tréningünk volt a Dombó Dognál, kaptunk iránymutatást (meg még többet, mikor Pogival voltam ott tréningen), és azt gondolom egész vállalható munkája lett. És ahogy az lenni szokott, a sikerélmény hozta magával a kedvet is, most már nem úgy készülök neki egy-egy engedelmes munkának (akármelyikkel), mintha a fogászatra készülnék, és ez persze rajtuk is meglátszik. 

Rebi még szakadatlanul próbálkozik az örök favorit fekvéssel (még mindig örülök neki, hogy legalább ez stabilan ott van a fejében), de mellette cukorbogyó és még figyel is. 

És itt van Popperlány a maga boldog és sugárzó, ám pontatlan valójában :) 

 Az ilyen vidiket visszanézve mindig kicsit szebb színben látom a világot <3 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr9812308985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása