Kutyáim és a sport

Két nap/21,56km

2017/05/02. - írta: Vikkus

Két futás + egy túra

Ha akad egy-egy hétvégi pihenőnapunk, azt mindig parádésan szoktuk eltölteni. Ez alkalommal vasárnap reggel futással indítottunk, ahol nem is a jó köridővel lefutott tókör volt a legnagyobb boldogság, hanem hogy megvan a hat fő a pécsi Hard Dog Race csapathoz! Egy hónapja még biztosra vettük, hogy nem leszünk ennyien, de láss csodát, Pécs csak összekapta magát :)

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-canicross-kutyas-futas-terepfutas-futniyo-rebelle-pogo-border-collie-pecs-csapat-hard-dog-race.jpg

A tréningen egyébként ismét új tudással gazdagodtunk, Viki szülei is csatlakoztak - akik napi hobbiból futnak le fél- és egész maratoni távokat - és el is láttak néhány jó tanáccsal. Például, hogy a nyújtás bőven kevés ahhoz az igénybevételhez, amit mi leművelünk az őrjöngő kutyákkal... bár egyelőre én nem éreztem ennek mellékhatását Viki sajnos sérült (Achillesze gyulladt be), így bevezettük, hogy mielőtt bármit elkezdenénk bemelegítő totyogást (mert ez a kocogásnál is lassabb volt) tartunk a gáton oda és vissza. 

Vasárnap reggel Rebelle-lel futottam, és bár elterveztem, hogy nagy kört megyünk, olyan tempót diktált a lány, hogy már az első száz méteren sejtettem, hogy ez csak kicsi lesz. Majd amikor ötszáz méter után elkezdett sípolva lélegezni egyértelművé vált, hogy nem mehetek vele kéttavas karikát... Nem canicrossos, hanem egyszerű "sport" hám van rajta, ami ugyan Y formájú elől, de sajnos felcsúszik, és a hangok alapján elszorítja a nyakát. Eddig nem fordult elő ilyen, bár eddig nem is mentünk ilyen tempót. A hám egyébként nem mérethelyes, eredetileg Jettának készült, bár nem tűnik túl nagynak Rebire sem, mindenesetre tegnap megrendeltem a húzóhámot is neki. A futásunk összességében jól sikerült, mikor félúton levágtuk a távot (elfutottunk a két tó közt) és már nem látta az előtte futó csapattagot le is lassított, sőt, egészen beállt mellém, de mikor az ösvényen szembejött velünk két vizslaforma kutya új erőre kapott (nem blamálhatja magát mások előtt laza pórázzal) és onnantól kezdve a célig húzott. Mivel levágtuk a távot, mi értünk be elsőnek, sajnos nem értük el a megcélzott átlagsebességet, de ezen a körön az eddigi legjobb időnket futottuk. 

Másnap cifra izomlázzal indult a nap, és a korábban elígérkezett csapattagok is lemondták a futást, de Vikivel ketten keménynek éreztük magunkat és kimentünk egy kis kocogásra. Jóleső, laza tempóban futottunk - ismét kiskört - Lemmyvel és Emmával. Nem vagyok benne biztos, hogy az izomlázon segített, de legalább hasznosan - és vidáman - telt a reggel.  

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-canicross-kutyas-futas-terepfutas-futniyo-border-collie-emma-lemmy.jpg

A nap levezetése egy 14km-es túra volt a Mecsekben a Túramancsokkal, ismét 10 fölötti kutyalétszámmal. Külön öröm, hogy sok olyan ember csatlakozott, aki korábban nem túrázott. Felemelő érzés, hogy ennyi embert meg tudunk mozgatni :) Szuper időnk volt, és bár imádom Vágotpusztát, sajnos a falusi kutyáimmal többet nem megyünk ezen az útvonalon, a kb 1km-es betonos rész Vixi és Rebi mancsát is hazavágta, lejött róla a bőr... nincsenek hozzászokva a betonhoz, és ennek sajnos még ilyen rövid távon is kárát látják. 

beauceron-berger-de-beauce-gardiens-du-chaos-kennel-working-dog-sport-hiking-with-dogs-turamancsok.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr6112468769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása