Kutyáim és a sport

programdömping

2012/07/12. - írta: Vikkus

ez egy eléggé paradoxon helyzet... mikor van időm írni, akkor általában azért van, mert valami nem működik a helyén (időjárás, kedvem, bármi egyéb), ha meg nem érek rá írni, akkor az azért van, mert lenne mit írni. szóval most inkább örülök annak, hogy sűrű az élet, és csak bejelentkezem időnként.
kiskutyák nőnek, aranyosak, folyamatosan szocializálom, nevelgetem őket, figyelem ahogy kibontakozik a jellemük.
Pogo anyja klónja, csak négyzetre emelve... imádom. kis huncut arca van, folyton hizeleg, puszikat meg pacsikat oszt, mindenhol magabiztos, és mint a krokodil, úgy csattog a fog, ha labdát lát. anyjáhz hasonlóan már most nagyon magasra ugrik érte (bár nem biztatom rá, tényleg), és a fárasztó-dombon is bazi sokáig bírja szusszal a labdáztatást. ja, és persze kézbe adja. a kecskehajtást már befejeztük vele, 9-10 hónapos koráig nem akarom, hogy tereljen (de csak külső nyomásra, szívem szerint hagynám neki, viszont minden szaki szerint fölösleges) amit eddig mutatott az nagyon-nagyon meggyőző volt. a félelmeim vele kapcsolatban csak részben igazolódtak, kis termetű lesz (a többieknél mindenképp kisebb), viszont szép arányos, a fejformája szerencsére nem alakult rosszul (kicsit pointeresnek tűnt 8 hetesen), a fülek mondjuk sokat dobnak rajta... a teste fantasztikus, főleg, hogy a kicsi termete miatt nem csúszott szét. a szőrhossza is pont szuper, a színe gyönyörű sötét, kicsit talán a farka lehetne hosszabb (leér csánk alá, csak a másik két csajé hosszabb), és a farkaskarma lehetne magasabban, de ezek már tényleg apróságok. apja mondogatja, hogy erősebb lesz csontra, mint Jetta, per pillanat csak annyit látok, hogy a nővéreinél nem lesz erősebb. aktívságra olyan, mint Jetta, ha lehet, akkor pörög-forog, ha nem, akkor elfekszik szépen a házban. annak ellenére, hogy tényleg nagyon aktív kiskutya a három közül ő az egyetlen, aki a házban nem rombol, de egyáltalán!
Lanie a másik nagy tehetség, el is gondolkoztam rajta, hogy inkább őt tartjuk meg, de aztán győzött Pogi bája. aktívságban felülmúlja Pogácsot, jobban is fog, gyorsabb, erőszakosabb is nála, jelenleg ő a legmagasabb rangú a három grácia közül. új szituációkban is ő a legbátrabb, legnyitottabb, és önvédelmet is ő gyakorol leghamarabb (nagymamám csivavái ellen például), de nem esik túlzásokba. bátor kislányka, a kennelt már őrzi, terel, labdázik, rongyozik, küllemre pedig jobb, mint Pogi, egyedül a feje tűnik gyengébbnek, de ez lehet a lógó fülek miatt is. a színe korrekt, bár egy cseppet lehetne világosabb, a füle most éppen jól törik, de ez ugye folyton változó. továbbra is sport célokra szeretném odaadni valakinek, kár lenne, ha elkallódna...
Dana a bűbájeb. hatalmas, dromedár lesz belőle, ha felnő, már most akkora a mancsa, mint Jettának. ő is labdás, ő is barátságos, nyitott, viszont a három közül a legbizalmatlanabb, és a leglassabb. a lassúságának egyik oka lehet az is, hogy a nagy termete miatt aránytalanul nő (ugyanazt kapják enni, tehát nem külső tényező), szétcsúsztak a lábai, ezért esetlen kiscsikó, viszont fejben ott van, lelkesen labdázik. rongy kicsit kevésbé érdekli, kajával viszont teljesen jól motiválható. a házba észre sem venni, amolyan díszpárna-típusú kutya. imádja, ha gyűrjük, dögönyözzük (a másik kettő játszani akar, nem szerelmeskedni, ők ezt nem hagyják), azt is ha ölben van, pont ezért hiába nem egy sportra kitalált egyéniség, nagyon szeretem... nem is lehet őt nem szeretni. küllemre korrekt, de lehetne jobb is. a csontozata brutál, a feje is nagy, erős, a mintája javult az első spekulációk óta (akkor nagyon rotisnak tűnt), a fülei is szépen állnak, a testalakulása egyelőre korrekt, bár pont a legrosszabb időszakában van.

összességében meg vagyok velük elégedve, ha kirándulni megyünk szépen visszajönnek, nem félnek, nem balhéznak, idegen emberrel, kutyával jól kijönnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportinchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr685995725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása